Mincare de weekend! Stilul meu de a gati si inspiratia in bucataria este influentat de o bucatareasa si de un food blogger portughez, Filipa Gomes, toate retetele portugheze si nu numai le-am invat de la ea, pierzind ore in sir in fata televizorului, privind cu multa atentie 24KITCHEN.
De ce va povestesc toate astea? Deoarece friptura de iepure este o reteta portugheza, ´Coelho a caçador´ in traducere ar fi ´iepurele vinatorului´. O fac deseoari, deoarece este preferata sotului, carui barbat nu i-ar placea friptura? :)
Se combina perfect cu mamaliga moldoveneasca si cu brinza de oi, stie moldoveanul cum se maninca bine. :)
Ingrediente:
1 iepure
2 cepe
1 ardei rosu gras
2 rosii
2 cartofi mari
Ulei de masline
2 cepe
1 ardei rosu gras
2 rosii
2 cartofi mari
Ulei de masline
Pentru marinada:
6 catei de usturoi
2 lingurite de ierburi provence
2 frunze de dafin
2 lingurite de piper rosu macinat
0.5 l de vin alb demisec
Rozmarin
Cimbru
Ulei de masline
Sare si piper negru
Dupa ce carnea este gata se incinge intr-un ceaun uleiul de masline si se adauga carnea, se prajeste pina se rumeneste, se adauga ceapa si ardeiul, se lasa pe focul mic inca vreo 20 de minute. Amestecati din cind in cind, adaugati rosiile date prin razatoare si cartofii taiati cubulete mici, la final adaugati restul de marinada, gustati si potriviti la gust. Cind toate ingredientele sunt gata si gustul de vin sa evaporat fripturica este gata!
Portugezii ca garnitura prefera orezul alb fiert si 2 fielii de piine tare prajite la tigaie cu putin ulei de masline, asa fac si eu deobicei, dar astazi m-a batut un dor de mamaliguta calda!
Rozmarin
Cimbru
Ulei de masline
Sare si piper negru
Prepararea:
Iepurile se taie maruntel si se spala bine.
Se gateste marinada pentru carne, intr-un vas se pune uleiul de masline, usturoiul maruntit, frunza de dafin, piperul rosu si cel negru, sarea, rozmarinul si cimbrul eu am pus de cel uscat si macint. Se amesteca bine si sa freaca fiecare bucatica de carne in parte, la final se toarna vinul alb, se lasa pentru cel putin 2 ore la frigider pentru a se marina bine, eu citeodata o las si peste noapte.Dupa ce carnea este gata se incinge intr-un ceaun uleiul de masline si se adauga carnea, se prajeste pina se rumeneste, se adauga ceapa si ardeiul, se lasa pe focul mic inca vreo 20 de minute. Amestecati din cind in cind, adaugati rosiile date prin razatoare si cartofii taiati cubulete mici, la final adaugati restul de marinada, gustati si potriviti la gust. Cind toate ingredientele sunt gata si gustul de vin sa evaporat fripturica este gata!
Portugezii ca garnitura prefera orezul alb fiert si 2 fielii de piine tare prajite la tigaie cu putin ulei de masline, asa fac si eu deobicei, dar astazi m-a batut un dor de mamaliguta calda!
Pofta buna!
Sau Bom apetite!
Sau Bom apetite!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu