vineri, 4 decembrie 2015

Rulada cu crema de marscapone si un strat fin de zmeura

 Este o reteta simpla si practica pe care o poate face chiar si un copil de 10 ani, e super buna si fina! V-o recomand cu incredere!

Ingrediente:

Pentru foi:

4 oua
4 ling de zahar
4 ling de faina
esenta de vanilie

Pentru umplutura:

4 ling gem de zmeura
250gr de marscapone
200gr de smintina 24%
200gr frisca
4 ling de zahar pudra

Pentru decor:

50gr ciocolata neagra
50gr ciocolata alba
50gr unt

Preparare blat:

Ouale si zaharul se mixeaza bine pina devin foarte spumoase, se dubleaza in volum si se deschid la culoare, treptat se adauga faina si esenta de vanilie.
Pregatim tava; cu hirtie de copt sau o ungem bine cu unt dupa care o si presuram cu faina.
Aluatul obtinut il turnam in tava pregatita si nivelam bine cu o spatula, e important deoarece blatul se va coace uniform, Se coace la 200 grade Celsius aproximativ 8-10 minute, depinde de cuptorul dvs.

Preparare crema:

Intre timp pregatim crema, Intr-un bol batem frisca cu zaharul pudra pina se intareste bine, adaugam marscapone si mixam la viteza mare pina se omogenizeaza totul, in sfirsit adaugam smintina pentru a echilibra gustul cremei;)
Cind crema este gata o dam la frigider!
Cind foaia e gata se rastoarna peste un prosop umed, e important sa fie umed deoarece astfel blatul se va mentine umed si ne va fi mai usor sa il rulam.
Cind blatul s-a mai racorit il ungem cu gemul de zmeura, dupa care o parte din crema de marscapone, cealalta parte o lasam pentru decor.

Dupa ce nivelam crema incepem sa il rulam;)


Decorul bineinteles se face dupa dorinta, eu am decorat rulada cu ciocolata topita si o parte din crema lasata mai devreme.
Enjoy it!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu