Salut oaspetilor acestui blog, imi pare foarte bine sa va regasesc. Scriu cam rar dar o fac cu toata inima ;) Imi place gatitul dar si fotografia aparte!
Azi am hotarit sa public aceasta postare nu doar pentru retete dar si pentru amintiri, aflindu-ma departe de patrie de ceva timp imi amintesc cu drag de gusturile si culorile ei, adica a Moldovei.
Aici avem peste prajit, mi-a umplut toata casa cu amintiri frumoase, cind avem pe masa peste de apa dulce prajit sa stiti ca e sarbatoare:)Sunt pregatiti pentru a merge la tigaia, reteta cred ca toata lumea o stie: pestele sarat si piparat, tavalit prin faina si pus la prajit in uleiul bine incis.
Si cum sa fie peste prajit fara mamaliguta noastra? Daca e sarbatoare, atunci sarbatoare sa fie!
Mamaliguta e gata si se potriveste de minune ca o bucatica de brinza, daca va aduceti aminte ca pe timpuri: ursuleti de maliguta, asa ne pregatea mama!
Reteta: intr-un castron se toarna apa si se pune la fiert, dupa ce apa da in clocot punem sare si un pumn de faina de porumb, dupa care amestecind adaugam treptat faina pina potrivim, cantitati exacte nu va pot spune, eu potrivescg la ochi.
Reteta: 4 catei de usturoi,
1 ceapa maruntita si prajita
1 ling de otet sau sucul de la o lamiie, sau moare de la muraturi
Totul se adauga in blender si se mixeaza bine, se potriveste de sare si piper si voila!
Mie imi place cu marar verde!
Nu stiu cum voi, insa familia mea tare e mai iubitoare de asa masa! :)
Sper ca va place!
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu