vineri, 5 iunie 2015

Cornulete cu gem

 
Cornuletele cu gem- dulciurile copilariei noastre... De sarbatoare sau nu, iarna sau vara ne placeau si ne plac la nebunie. Sunt cele mai iubite si populare fursecuri ale familiei noastre. De sarbatori se fac obligatoriu in cantitati industriale :)
  De-a lungul timpului am incercat mai multe retete cu vin sau untura de porc, dar aceasta mi-a placut cel mai mult, am gasit-o pe un site de culinarie si am ramas la ea.
  Ca umplutura puteti folosi orice de la nuci cu miere la gem de visine sau capsuni...

Ingrediente:

  • smintina 20% grasime- 200g
  • unt- 200g
  • drojdie uscata- 1 lingurita (sau o bucatica de drojdie proaspata)
  • faina- 500g folositi atat cat va cere aluatul, pana nu se lipeste de maini, nu am masurat exact cat merge.
  • umplutura -300g
  • zahar pudra- 300g

Pasi de urmat:

1. Topiti untul la foc mic.
                                                                                                                                                                                                                                             2. Puneti smintina in vasul in care veti face        aluatul.


3. Adaugati untul si amestecati cu o lingura. Adaugati drojdia si un virf de cutit de sare si mai amestecati odata.

4.Adaugati faina si framintati aluatul aveti grija sa nu adaugati prea multa. Framintati bine pina aluatul este moale si nu se lipeste de miini.


5. Aluatul pregatit il lasati la rece pentru 10-15 min sau pina cind aveti timp sa il faceti. Dupa ce il scoateti de la rece il mai framintati un pic.


6.Aluatul il impartiti in 14 bucatele si formati din ele bilute pe care le lasati pe masa presarata cu faina.

7. Fiecare bila o intindeti cu flacaletul intr-o foaie subtire si rotunda. Taiati in 8 benzi uniforme pe care puneti cite un pic de umplutura si rulati.Un sfat, ca sea se miste treaba mai repede intindeti cite  3-4 foi una dupa alta si lucrati cite doi, cineva pune umplutura si cineva ruleaza.                                  
8. Le puneti apoi pe o tava unsa cu putin ulei si le                                                                                        dati la cuptor la temperatura medie.




9. Le scotei din cuptor cind sunt de culoare roz,  nu le rumeniti prea tare ca vor deveni mult prea uscate.                                                                                                                               
10.Le puneti pe o tava si le lasati sa se racoreasca putin. Apoi le treceti prin zahar pudra, apropo si zaharul la fel l-am preparat eu la care am adaugat si putin zahar vanilat deoarece sunt mult mai delicioase. Pofta Buna!    


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu