De ceva timp am descoperit o reteta pe cit de buna pe atit si de sanatoasa, o gatesc pe cit de des posibil. Si daca tot e vara profitam ca suntem in sezonul bostaneilor, si gatim retete altfel decit cele de rutina adica asa numitii ´´bostaneii prajiti´´ Iata una mai putin intilnita printre retetele moldovenesti, dar una destul de mincata de portughezi.
Supa crema de bostanei este o reteta economa, de post si cu multe beneficii pentru sanatatea noastra!
Ingrediente:
- un catel de usturoi
- o lingura de ulei
- 3 morcovi medii
- 2 cepe medii
- un bostanel maricel
- 500 ml de apa
- sare
- piper negru
Preparare:
Dupa ce gatesti toate legumele, pui la foc un castron adaugi uleiul si usturoiul maruntit, ai grija sa nu sa se arda deoarece o face foarte repede, apoi adauga toate legumele taiate mascatel sareaza-le si pipareaza-le dupa gust, lasa-le sa se caleasca cam vreo 15 min, dupa care adauga apa. Dupa ce legumele sunt fierte bine, blendati bine supa. Se acompaniaza dupa dorinta, cu crutoane cu gust de usturoi, parmezan ras sau pur si simplu cu o lingurita de smintina dulce.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu