Ingrediente :
pentru aluat (30-35 de fursecruri)
- 120 gr unt
- 150 gr de smintina
- 150 gr de zahar
- 400 gr de faina
- un ou
- un pliculet de praf de copt
- 1/2 pahar de amidon
- virf de cutit de sare
- 3-4 linguri de apa
- 50 gr de zahar
- 3-4 linguri de apa
- 50 gr de zahar
- 3 linguri de cacao
- 70 gr de ciocolata neagra
Preparare:
- Intr-un castron batem oul cu smintina si zaharul.
Framintam bine un aluat moale si plastic. Formam o bila pe care o invelim cu o pelicula de bucatarie si lasam pentru minim 30 min la frigider.
Intre timp lasam bucataritul si ne apucam de decupaj. Pentru a modela corect piciorusul ciupercutelor avem nevoie de hirtie vegetala. Decupam uite asa ca in imagini niste conuri micute.
Le dam la cuptorul preincalizit la 180C pentru 15-20 de minute.
Cu ajutorul unui cutit scobiti incetisor palarioarele, este important asta sa le faceti cit sunt fierbinti, deoarece reci devin mult mai fragile.
Fcem un sirop din 3 linguri de apa si 50 de gr de zahar, in care inmuiem partea subtire a piciorusului si il fixam la palarioara.
Rind pe rind formam toate ciupercutele.
Acum am sa va spun un prominor, daca aveti in casa mac, ar trebuie sa il folositi pentru capatul piciorusului dupa ce il muiati in sirop sa il dati si prin mac sa redati pe el humusul, eu am facut asa doar ca cu seminte de susan, nevind mac.
Daca va mai rams ceva sirop, adaugati la el inca vreo 4 linguri de apa, 50 de gr de zahar, cacao si ciocolata negra ca sa faceti glazura. Apoi treceti fiecare palarioara prin ea.
Daca avem rabdare lasam sa se intereasca glazura, daaca nu...
Se potrivesc de minune cu un pahar de lapte rece :)
Sunt pur si simplu minunate!
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu