luni, 27 iulie 2015

Piine integrala cu seminte


Aceasta este noua mea piine favorita :) Plina cu seminte, aromata si usor dulceaga, pufoasa si bine crescuta! Cred ca am laudat-o destul, dar stiti ca atunci cind insist e un “must do”. In poza arata nu prea pufoasa, deoarece de dragul pozelor si din nerabdarea mea am taiat piinea ferbinte:)
Ingredinte:
150g de faina 00
700g de faina integrala cu seminte
1 lingura de miere
un pahar de lapte sau apa
25 g de drojdie
1 lingurita de zahar
ulei de masline
1 lingura de sare
seminte de in
seminte de floarea soarelui
seminte de susan
miez de nici
Mod de preparare:

Intr-o tigaie bine incinsa puneti toate semintele si le caliti putin, pina incep sa se rumeneasca si sa miroase frumos. Turnati un pahar de apa rece peste semintele prajite si lasati-le 1-2 ore sa se umfle.Intre timp intr-un pahar puneti drojdia si zaharul, lasati-l la loc caldut pina incepe sa faca spume.
Intr-un vas mai maricel cerneti faina alba si amestecati-o cu cea integrala, adaugati sarea si semintele prajite bine scurse de apa. Amestecati drojdia cu mierea si laptele caldut ( eu am ales laptele voi o puteti face si cu apa sau lapte din soia) compozitia obtinuta amestecati-o cu fainurile si semintele, amestecati cu o spatula toate ingredientele, va iesi un aluat ceva mai lipicios, dar e normal din cauza fainii de secara.


Pe masa de lucru presarata bine cu faina framintati bine pina obtineti un aluat compact si elastic, pe care il lasati la loc caldut ferit de curenti de aer cca 1 ora.
Timp de o ora alauatul ar trebui sa isi dubleze volumul, dupa care modelati piinea dupa dorinta, puteti face bagheta sau pur si simplu rotuna, eu am impartit aluatul in 10 bilute egale pe care le-am asezat frumos in tava dreptunghiulara unsa 
bine cu ulei de masline ca in poza si am lasat-o la crescut pentru inca 1 ora, pina cind piinea a trecut de bordul tavii.
In final, ungeti piinea bine crescuta cu ou, sau in putina apa calduta dizolvati zahar si putina miere pentu ca semintele de susan presarate sa se lipeasca bine.
Puntei piinica in cuptorl preincalzit la 200C timp de 30 de min. Mai mult de atit se va usca.
Lasati sa se raceasca bine, chiar daca eu nu prea am avut rabdare:) dupa care o taiati!
Se pastreaza bine intr-o punga de plastic inchisa ermetic! Dar pentru ca suntem la dieta cred ca se va termina mult prea repede;)


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu