Aceasta este noua mea piine favorita :) Plina cu seminte, aromata si usor dulceaga, pufoasa si bine crescuta! Cred ca am laudat-o destul, dar stiti ca atunci cind insist e un “must do”. In poza arata nu prea pufoasa, deoarece de dragul pozelor si din nerabdarea mea am taiat piinea ferbinte:)
Ingredinte:
150g de faina 00
700g de faina integrala cu seminte
1 lingura de miere
un pahar de lapte sau apa
25 g de drojdie
1 lingurita de zahar
ulei de masline
1 lingura de sare
seminte de in
seminte de floarea soarelui
seminte de susan
miez de nici
Mod de preparare:
Pe masa de lucru presarata bine cu faina framintati bine pina obtineti un aluat compact si elastic, pe care il lasati la loc caldut ferit de curenti de aer cca 1 ora.
Timp de o ora alauatul ar trebui sa isi dubleze volumul, dupa care modelati piinea dupa dorinta, puteti face bagheta sau pur si simplu rotuna, eu am impartit aluatul in 10 bilute egale pe care le-am asezat frumos in tava dreptunghiulara unsa
bine cu ulei de masline ca in poza si am lasat-o la crescut pentru inca 1 ora, pina cind piinea a trecut de bordul tavii.
Puntei piinica in cuptorl preincalzit la 200C timp de 30 de min. Mai mult de atit se va usca.
Lasati sa se raceasca bine, chiar daca eu nu prea am avut rabdare:) dupa care o taiati!
Se pastreaza bine intr-o punga de plastic inchisa ermetic! Dar pentru ca suntem la dieta cred ca se va termina mult prea repede;)
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu