Placinte
Le-a venit rindul si placinetelelor, felul de mincare de frunte ale moldovenilor. Am gasit putin timp liber si m-am apucat de treaba, am avut in frigider niste brinza inchegata de la Moldova putin saratica, am mai adaugat si niste brinza proaspata sau scoapta cum ii spunem noi, deaceea si am ales umplutura sa fie de brinza, putea fi de varza sau cartofi cu ceapa calita, diversitatea e larga. Reteta e simpla!
Ingrediente:
pentru aluat:
- 1 ou
- un pahar de apa calduta
- sare si zahar dupa gust
- faina, cit cuprinde aluatul
- 3 linguri de ulei
- brinza de vaci
- 3 oua
- sare
- marar verde sau cozi de ceapa verde, daca aveti :)
Preparare:
Apa, oul, sarea, uleiul si zaharul amestecam bine pina se formeaza niste bule de aer, apoi adaugam faina treptat. Framintam aluatul bine, ar trebuie sa iasa putin mai moale decit cel pentru piine.
Dupa ce avem aluatul bine modelat il impartim in mici bucati, dupa mine mai usor se prelucreaza.
Facem turtite rotunde si le ungem bine cu ulei, si le aranjam una deasupra pe alta, dar trebuie sa fie unse bine cu ulei sa nu sa se lipeasca, lasati asa vreo 15 min sa se odihneasca.
Intre timp pregatim umplutura, punem brinza intr-un vas, adaugam oule, si verdeata eu din pacate nu am putut face rost de ceapa sau marar, aici e un pic mai dificl, fiindca portughezii nu folosesc aceste ierburi aromatice. Avem toate pregatite, deci ne apucam de treaba.
Masa de lucru o ungem bine cu ulei, si incepem sa intindem aluatul cu miinele, aluatul este superb pentru acest lucru, in final obtinem o foaie subtire, mai subtire ca foaia de tigara:)
Adaugam umplutura si o intindem uniform pe toata suprafata foii. Rasucim placintele si le aranjam in tava unsa cu ulei din timp.
Le dam la cuptor la 180 de grade. Cind se rumenesc usor le scoatem si le lasam sa se racoreasca daca mai rezistam mirosului imbatator ce a umplut casa. :)
Pofta mare si voie buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu