vineri, 15 ianuarie 2016

Cornete cu crema

Cred ca e o magie la mijloc, aceste cornete dispar din farfurie momentan. :) Am acasa un mincator inrait... Insa ma bucura faptul ca se fac super rapid, mai sunt si economice.
 Sper sa va placa si sa incercati:

Ingrediente:

Un aluat foietaj (cumparat)
2 albusuri de ou
180 g de zahar
40 ml de apa
1 plic de vanile
un praf de sare
1 lingurita suc de lamie
pentru decor:
un galbenus
susan, mac sau fulgi de migdale, puteti folosi doar zahar pudra.

Prepararea:

Dintr-un aluat imi iese 12 cornuri.
Aluatul il taiati pe orinzotala in fisii de circa 2 cm latime, fiecare fisie o infasurati pe forme, avind grija ca straturile sa se suprapuie usor. Cit despre forme, eu nu am din cele metalice, insa am improviazat cu ajutorul unor cartonase pe care le-am invelit cu folie de aluminiu. Cind terminati aluatul. cornetele se ung cu galbenusul batut si se presoara cu susan, mac sau cu ce aveti. 
 Se coc la 220 de grade pina se rumenesc. Se racesc.


 Intre timp pregatim crema: apa si zaharul se pun la foc intr-un castronas mic cu fundul gros, se pun la fiert, trebuie sa pregatim un sirop care atinge temperatura de 115-117 grade Celsius (sau trece testul cu biluta de sirop in apa rece). Albusurile separate atent le punem in bolul mixerului impreuna cu sucul de lamiie, praful de sare si vanilia. Cind incepe a fierbe siropul ne apucam de batut bezeaua, trebuie sa fie batuta pina sta teapana, cind albusurile sunt gata, dar nu ne oprim din batut, turnam peste ele foarte atent intr-un fir subtire siropul pina il terminam, se bate in continuu pina crema se raceste , aceasta faza putind sa dureze 10-15 minute, deci e foarte important sa aveti un mixer cu stativ sau un ajutor in bucatarie:)

 Indata ce avem totul pregatit, cu ajutorul unui sac de patiserie umplem cornetele.
 Atit!
Pofta mare!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu