Este un aperitiv minunat pentru o masa de sarbatoare, atunci cind ai oaspeti sau pur si simplu pentru o zi de duminica petrecuta in sinul familiei, asa cum a si fost in cazul meu :)
E bun rece dar e si mai bun cald... e constatat faptul ca dipar repejor de pe platou :)
Ingrediente:
pentru aluat:
- 2 pahare de faina
- 1 plic de drojdie uscata
- 3 linguri de ulei
- 1 lingurita de sare
- aprox 1/2 pahar de apa calduta
pentru umplutura:
- 10 felii de bacon
- 6 linguri de sos de tomate
- 10 linguri de cascaval ras
Preparare:

Se framinta un aluat normal ca pentru piine, putin mai moale, se lasa la dospit pentru aproximativ 40 min, dupa care aluatul se taie in doua parti egale, si se intinde pe rind o foaie subtire, se unge cu sos de tomate (eu am folosit un sos italian din rosii si trufe, la fel de bine s-ar potrivi si un ktchap picant), se aranjeaza feliile de bacon si se presoara cu cascaval.
Atentie! Eu am scris cantitatile aproximative, insa voi folositi ceea ce va place si cit va place ;)

Se ruleaza si se taie, potriviti marimea ruloului la cit de mare este forma de copt, deci eu le-am copt in tava de briose, voi daca doriti puteti sa le taiati mai finute sa le coaceti intr-o tava simpla neaparat tapetata sau unsa bine cu unt sau ulei.
Cind le-am pus in tava eu le-am strins putin deasupra pentru a forma o placintica mica, voi daca doriti bine inteles le puteti lasa asa taiate, data viitoare le las si eu asa mi se par mai frumusele!
Eu inainte de coacere le-am uns cu ou batatut si le-am presart cu susan.
Rulourile se coc la 180 de grade pina se rumenesc, aproximativ 25 de minute.
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu