Eu insa m-am abatut de la reteta de baza, iar rezultatul a fost si el bun.bunut;)
Ingrediente:
500 g carne de pui (pulpe)
2 morcovi maricei
3 cepe medii
1 pahar de orez
100 ml ulei
1 pahar de apa
1 lingura rasa de curry
sare si piper dupa gust
3 catei de usturoi
1 capatina intreaga de usturoi
1 frunza de dafin
Prepararea:
Carnea se marunteste cit mai mult posibil, se spala bine si se pune intr-un ceaun cu uleiul incins,
se rumeneste bine pe toate partile, se adauga ceapa taiata maruntel, sau felioare in forma de semiluna (asta in caz cu nu aveti lupta in casa impotriva cepei :) la mine insa lupta e apriga:D) la fel si cei 3 catei de usturoi, cind ceapa s-a inchis la culoare. se adauga morcovul taiat rondele, mie imi place mascatel, voi insa il puteti taia julienne, cubulete sau chiar ras prin razatoare, cind si morcovul s-a mai calit se adauga frunza de dafin, sare si piper negru dupa gust, curry si voi mai puteti adauga orice specie va place voua.
Se adauga apa, cind incepe sa clocoteasca se adauga orezul spalat bine in citeva ape. Acum e important sa lasam focul cel mai mic posibil, in mijlocul ceaunului se pune capatina de usturoi spalata bine (mie imi place usturoiul oricum: fiert, copt, prajit sau inabusit) si astupati-l cu capacul, se fierbe asa 15 minute, dupa care se mareste focul si se mai lasa vreo 5 minute. Ar fi bine sa mai lasati minim 30 de minute ceaunul cu capacul astupat sa se patrunda.
Se potriveste bine cu legume proaspete sau muraturi, noi am preferat castravetii murati:)
Pofta mare sa aveti!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu